Habbon aktiivisin poliisiorganisaatio Poliisivoimat täyttää 9 kuukautta tänään 22.3. Sen kunniaksi päätimme haastatella sen Johtokuntaa! Haastattelussamme ovat Henkilöstöjohtajana toimiva Apulaispoliisipäällikkö Sebuzi45 sekä Apulaispoliisijohtaja -Woda- ja Poliisiylijohtaja Rullailija. Muutamaan kysymykseen vastasi myös ei-operatiiviseen johtokuntaan kuuluva Kuu0. Kiitos heille ajan järjestämisestä tätä artikkeliamme varten!

 1. Hei! Kertoisitko itsestäsi ja taustastasi?
  Sebuzi45: Olen perus habboilija täältä Helsingistä, joka käy habbossa melkein joka päivä.
  -Woda-: Olen Poliisivoimien Apulaispoliisijohtaja -Woda- ja olen työskennellyt aktiivipalveluksessa nyt tarkalleen koko 9 kuukautta. Pääsin Poliisivoimien Johtokuntaan suoraan, eli kokemusta organisaatioiden johtamisesta löytyy aika kattavasti. Palvelin eri armeijoissa noin 7 vuotta, sekä miehistössä että esimiehistössä. Suurimpina saavutuksina pidän ehkä sitä, että olen ollut Kersanttina Armeijakunnassa ja Komentajana Pataljoonassa. Toki kokemusta ei ole ainoastaan armeijoista, vaan olen luonut vähän kaikenlaisia projekteja retroon, sekä Habboon jotka ovat menestyneet yleensä hyvin, tähän mainittakoon esim. Habbossa silloin erittäin suosittu Helsingin Lentoasema.
  Rullailija: Olen Rullailija, habboilun olen aloittanut vuonna 2005 ja siitä lähtien menossa mukana välillä aktiivisemmin ja välillä epäaktiivisemmin. Olen pyörittänyt Habbossa ennen Poliisivoimia mm. hotellia.
  Kuu0: Olen ollut mukana useissa avainrooleissa yrityksissä ja organisaatioissa Habbo hotellin eri osa-alueilla yli kymmenen vuotta, ja vaikka näiden toiminta on vuosien kuluessa muuttunut, niin niiden pääperiaatteet ovat pysyneet samana. Monivaiheisin muutos kymmenen vuoden aikana on ollut ehkä se, että nykyään yritystoiminnan tilalle on tullut uusia organisaatioita. Perinteiset armeijat ovat siis saaneet uusia vaihtoehtoisia haastajia, jotka tarjoavat käyttäjilleen entistä monimuotoisempaa sisältöä ja ajatustapaa.
 2. Miksi aikoinaan liityit Poliisivoimiin?
  Sebuzi45: Huomasin että täällä on hyvä yhteishenki ja mahtava porukka joitten kanssa aika menee nopeasti. Ja myöshän syynä oli uuden mestan kokeilu. Sitten jäin tänne mahtavaan porukkaan pysyvästi.
  -Woda-: Olin perustamassa :.Ookoo.:n kanssa jotain virastotyyppistä organisaatiota, kunnes huomasimme listoille popsahtaneen uuden poliisiaseman. Pidimme järkevämpänä yrittää saada johtoasemaa Poliisivoimista, kuin perustaa oma organisaatio. Meille luvattiin paikat Johtokunnasta, jolloin lähdin tietysti projektiin innolla mukaan ja siitä lähtien olen panostanut Poliisivoimiin tauotta.
  Rullailija: Lähdin perustamaan Poliisivoimia yhdessä Oebben kanssa pitkäaikaisen taivuttelun jälkeen. Projektia työstettiin ennen avausta useamman kuukauden ajan aina vähän kerrallaan ja lopulta 22. kesäkuuta pääsimme avaamaan.
  Kuu0: Poliisivoimat on tällä hetkellä ainoa aktiivinen Habbo-organistaatio, jonka toiminnassa tuetaan erityisesti organistaation sisäistä yhteisöllisyyttä. Niin ikään vanhana tekijänä halusin lähteä varsin alussa mukaan tukemaan tätä ajatusmallia, sillä näin sen haastavan uudella konseptillaan perinteisempiä liiketoimintamalleja, joita täällä oli nähty jo aivan liiaksi.
 3. Minkä koet Poliisivoimien tähtihetkeksi?
  Sebuzi45: Kaikki juhlat esim. 6kk juhla. Se oli tähtihetki ja erityisesti Poliisivoimien kasvaminen.
  -Woda-: Yksi hienoimmista hetkistä oli kyllä 6kk-juhlat, jotka olivat ensimmäiset kunnon pirskeet Poliisivoimissa. Oli paljon ohjelmaa, puheita, ylennyksiä ja nimityksiä. Tuntui myös hyvältä saavuttaa puolen vuoden rajapyykki.
  Rullailija: Vaikea nimetä yhtä tähtihetkeä. Jokapäiväisessä toiminnassa tähtihetkiä ovat aina viikoittaiset kokoukset ja erilaiset aktiviteetit, jossa pääsee näkemään monia jäseniä.
 4. Mitä tulevaisuudensuunnitelmia Poliisivoimilla on?
  Sebuzi45: Kehittyminen, Kasvaminen, Saada joukkoon mahtavia tyyppejä!
  -Woda-: Poliisivoimat pyrkii jatkossakin tarjoamaan erilaisen vaihtoehdon habboilijoille. Mukavan työpaikan, jossa etenee nopeasti ja lähes kenellä tahansa panostavalla on mahdollisuus nousta korkealle. Lähinnä suunnitelmana vaan jatkaa samaa rataa ja pitää Habbon parhaan työpaikan tittelin.
  Rullailija: Poliisivoimat ei ole ikinä valmis. Jatkamme jatkuvasti organisaation kehitystä ja mietimme miten voisimme tehdä asiat paremmin. Kehitys ei ikinä pysähdy. Pitkäaikaisena tavoitteenamme on olla Habbon suosituin organisaatio.
 5. Olisiko teillä vielä jotain sanottavaa lukijoillemme?
  Sebuzi45: Seuratkaa tavoitteitanne!
  -Woda-: Pitäkää tangot liukkaana ja liput korkealla, sekä harkitkaa liittymistä PV:seen!
  Rullailija: Mottoon PV – Poliisikokelas, asua mallinukesta ja tervetuloa kokeilemaan poliisiuraa!

Poliisivoimat perustettiin Habboon 22.6.2020. Poliisiylijohtaja Rullailijan mukaan Poliisivoimat perustettiin syystä pahimpaan koronakaranteeniaikaan tarjoamaan laadukasta ajanvietettä sekä tuomaan habboilijoille aidosti erilainen ja edistyksellinen vaihtoehto perinteisemmille organisaatioille. Hän kertoo myös, että Poliisivoimia perustettaessa koko projektin lähtökohtana oli, että nyt tehdään kestävälle pohjalle pitkäikäistä organisaatiota. “Jäsenistömme on yllättänyt äärimmäisen positiivisesti ja osoittanut, että Poliisivoimat on vakavasti otettava organisaatio, jonka aktiivisuus ja henki on omaa luokkaansa.”

Perustettaessa Poliisivoimiin otettiin 5 henkilöä suoraan arvolle, jotta toiminta saataisiin käyttöön. He olivat Poliisiylijohtaja Rullailija, Poliisijohtaja Oebbe, Poliisiylitarkastaja -Woda-, Poliisimestari :.Ookoo.: sekä Komisario Velat. Heistä kuitenkin kaksi viidesosaa on matkan varrella karsiutunut muille teille, mutta vielä homma jatkuu! Poliisivoimat kouluttaa koko ajan uusia esimiehiä, jotka saavat laadukkaan koulutuksen, josta voi olla hyötyä myös mikäli he päätyvätkin muihin organisaatioihin. Osa jäsenistä omaa armeijataustan, joka on tuonut omanlaistaan näkemystä asioihin ja koulutuksiin.

Rullailija halusi vielä loppuun sanoa muutaman sanan:
Haluan yhdenvertaisesti kiittää koko henkilökuntaa, kaikki ovat omalla panoksellaan tuoneet Poliisivoimat nykyhetkeen. Myönnän kuitenkin kehuja tietyille osille henkilöstöstämme erityisesti. Haluan erityisesti kiittää -Woda- ja :.Ookoo.: -hahmoja alkuvaiheen periksiantamattomasta kehitystyöstä, jolloin rakennettiin pohja koko Poliisivoimien tulevaisuudelle. Kiitän lisäksi yksiköidemme päälliköitä, joiden ansiosta organisaatiomme kehittyy koko ajan. Suurkiitos myös johtokuntamme jäsenelle, Kuu0:lle, hän on mahdollistanut sen, että Poliisivoimat voi maksaa todella avokätisesti reilua palkkaa sekä palkita jäseniään erilaisten kilpailujen yhteydessä.

Mikäli kiinnostuit Poliisivoimien toiminnasta, tästä linkistä pääset Poliisivoimien aulaan jossa värvääjät vastaavat mielellään kysymyksiin ja ohjaavat sinua liittymään mikäli näin haluat!

Tämän artikkelin kirjoittaja on itsekin ollut organisaation toiminnassa mukana sen perustamisesta saakka. Artikkeli on kuitenkin kirjoitettu puolueettomasti.

Tietoa kirjoittajasta

:.Ookoo.:

Poliisivoimien Komisario, ent. Poliisipäällikkö, 2x ST-Plk, KY-Plk, Kehitysjohtaja Pataljoonan ent. Majuri & Komentaja Helsingin Lentoaseman ent. Kehitysjohtaja