Istanbul kertoo miten Habboa moderoidaan!

Haluatko tietää miten Habboa moderoidaan? Lue tämä artikkeli niin saat tietää sen

Hei Habbot! Viime aikoina useat pelaajat ovat pyytäneet lisäselvitystä ja tietoa siitä, miten moderoimme Habboa. Haluaisin hiukan esitellä käyttämäämme teknologiaa, miten se toimii ja miksi käytämme sitä.

Tiedätkin jo varmaan, että käyttämämme teknologia valvoo joka ikistä Habbojen lähettämää keskusteluriviä. Tämä tarkoittaa 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa kaikilla sivustoillamme. Mieletöntä, eikö? Käytämme tähän kahtaa eri päätoimintoa tai komponenttia:

  1. Sanasuodatin. Suodatin toimii huippuluokan koneoppimisteknologialla nimeltä Community Sift, jonka parissa työskentelee TwoHat yrityksen henkilökunta. Se soveltaa tunnettua “höpöä” sanoihin, joita pidämme rasistisina tai homofobisina, arkaluonteisena tietona (kuten sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot) ja muihin käsitteisiin, jotka mielestämme voivat tehdä Habbosta turvattomamman paikan sen yhteisölle.
  2. Keskustelurivien valvonta. Sen lisäksi, että Habbossa on olemassa työkaluja, joilla ilmoittaa huonosta tai sopimattomasta käytöksestä, edellä mainittu teknologia käyttää edistyneitä algoritmeja keskustelurivien skannaamiseen ja merkitsee automaattisesti kaikki epäilyttävät lauseet.

Jotkut yhteisön jäsenistä ovat ilmaisseet olevansa huolissaan siitä, että Habboa moderoivat oletettavasti vain koneet, eivätkä oikeat ihmiset. Tämän vuoksi haluan myös korostaa, että työntekijät ovat edelleen vahvasti mukana moderointiprosessissa! Kunkin hotellin maastaffit tarkastavat ja tarvittaessa korjaavat jokaisen järjestelmän antaman rangaistuksen. Vaikka virheelliseksi osoittautuvien rangaistuksien osuus on alle 1 %, ymmärrämme, että ne voivat olla tuhauttavia omalle kohdalle osuessaan. Pyrimme jatkuvasti parantamaan teknologiaa yhdessä Community Sift -kumppaniemme kanssa. 

Koko Habbo-tiimi on sitoutunut pitämään Habbon hauskana, mutta ennen kaikkea turvallisena paikkana kaikille. Uskomme vakaasti saavuttamamme sen huippuluokan moderointiteknologian ja inhimillisen valvonnan yhdistelmällä.

Toivottavasti tämä selkeyttää asiaa. Kiitos lukemisesta!

-Istanbul

Linkki alkuperäiseen artikkeliin: https://www.habbo.fi/community/article/9548/how-we-moderate-in-habbo